JOKA NUMEROON!


edellinen
- seuraava

Torstai 2017-11-09 - N:o 60

"Ihan sitä itseään".

Venäjä ja presidentinvaalit LUE! - Presidentti Niinistö: Nimienetsintä ... LUE! - Suomalaisilla Pohjolan pienin ... LUE! - Sipilä: "Valinvapauden lainvalmistelu uudelleen". LUE! - Sauli Niinistön ohjeita hyville tavoille. LUE! - Paluu politiikkaan 100 000 euroa rikkaampana. EKE. LUE! - Komentaja Jarmo Lindberg antoi VTV:n tarkastajille väärää tietoa. LUE!

Uusi paljastus perussuomalaisten hajoamisesta: Timo Soinin valtiosihteeri poistui pääministerin luota Kesärannasta autoon piilotettuna.

Aamulehti torstaina 09.11.2017.
Uusi paljastus perussuomalaisten hajoamisesta: Timo Soinin valtiosihteeri poistui pääministerin luota Kesärannasta autoon piilotettuna.
Perussuomalaisten kesäkuun 2017 puoluekokousviikonvaihteesta paljastuu yhä yllättävämpiä yksityiskohtia. Iltalehti kertoi vajaat kaksi viikkoa ... - Valtiosihteeri piilossa paljastaa halun salata - Pääministeri Sipilältä kaivattaisiin nyt suoraselkäisyyttä.

Lähteet: Soinin valtiosihteeri poistui Kesärannasta autoon piilotettuna.
Saat mitä tilaat.

Iltalehti torstaina 09.11.2017.
Lähteet: Soinin valtiosihteeri poistui Kesärannasta autoon piilotettuna.
Soinin valtiosihteeri tapasi pääministeri Sipilän jo PS:n puoluekokousviikonloppuna. Poistuminen Kesärannasta tapahtui salaa.
Kuvassa: Saat mitä tilaat. Kuvateksti: Valtiosihteeri Samuli Virtanen (kuvassa vasemmalla) on ollut perussuomalaisten ja sinisten vahvoja vaikuttajia. Kuvassa myös PS:n viestintävastaava Matti Putkonen ja ministeri Jari Lindström ajalta, jolloin puolue oli vielä kasassa. (Tommi Parkkonen).

"Perussuomalaisten kesäkuun 2017 puoluekokousviikonvaihteesta paljastuu yhä yllättävämpiä yksityiskohtia. Iltaehti kertoi vajaat kaksi viikkoa sitten, että ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen kävi Kesärannassa tapaamassa pääministeri Juha Sipilää jo sunnuntaina 11. kesäkuuta. Tuolloin perussuomalaisten ...
Iltalehti torstaina 09.11.2017.

Valtiosihteeri piilossa paljastaa halun salata - Pääministeri Sipilältä kaivattaisiin nyt suoraselkäisyyttä.
Aamulehden toimittaja paljastaa perussuomalaisten vallankaappauksen salat - Miksi nyt piti kijoitta kirja Suomen House of Cardista, Lauri Nurmi?
Kaikki lähti salaisesta kokouksesta vuotta aiemmin - Näin Jussi Halla-Aho juonittiin Soinin seuraajaksi.
Aamulehti torstaina 09.11.2017.


Shit.fi - 2017-11-09 N:o 60 - Uusi paljastus perussuomalaisten hajoamisesta: Timo Soinin valtiosihteeri poistui pääministerin luota Kesärannasta autoon piilotettuna. Lähteet: Soinin valtiosihteeri poistui Kesärannasta autoon piilotettuna. Saat mitä tilaat. Aamulehti torstaina 09.11.2017. Iltalehti torstaina 09.11.2017. nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-10-29 ja 2018-09-17, nettiin 2018-09-17 17:20.


Iltalehti sunnuntaina 29.10.2017.
Näin Venäjä voi pyrkiä vaikuttamaan Suomen presidentinvaaleihin - "Ääritapauksessa salamurha tai terrori-isku"

Ilta-Sanomat sunnuntaina 29.10.2017.
Kommentti: Mitä peliä puolustusministeriön turvallisuuskomitea pelaa presidentinvaalien alla?

 Presidentti Niinistö: "Nimienetsintä ei ole päättymässä"
Uusi Suomi elokuussa 2017.

Suomalaisilla Pohjolan pienin ...
Iltalehti lauantaina 15.07.2017.

Sipilä: "Valinvapauden lainvalmistelu aloitetaan kokonaan uudelleen".

Ilta-Sanomat keskiviikkona 05.07.2017.


Sauli Niinistö: ”Hyviin tapoihin on kuulunut, että jossain vaiheessa presidentiltä kysytään oikeuskanslerin henkilöstä”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222995-sauli-niinisto-hyviin-tapoihin-kuulunut-etta-jossain-vaiheessa-presidentilta-kysytaan?ref=valinnat

Alkuperäisestä otsikosta on korvattu ulkoministeri oikeuskanslerilla.

Alkuperäinen artikkeli ja siihen liityvät kommentit.

UUSI SUOMI 11.06.2017

Sauli Niinistö: ”Hyviin tapoihin on kuulunut, että jossain vaiheessa presidentiltä kysytään ulkoministerin henkilöstä”

Luotu: 
11.6.2017 17:01
Päivitetty: 
11.6.2017 17:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomeen on saatu uusperussuomalainen puolue.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei sunnuntaina halunnut puuttua hallituspohjaan tai hallituksen jatkoon perussuomalaisten puheenjohtajavaalin jälkeen. 

–Minä en presidenttinä tässä vaiheessa voi olla valitsemassa, minkälainen hallituspohja Suomessa tästä eteenpäin vallitsee. Perustuslain mukaan se on puolueitten tehtävä, hän sanoi Kultaranta-keskustelujen vuoksi järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Niinistö kertoi keskustelleensa lauantaina pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa.

–Hallitustilanne näyttää olevan yhtä avoin kuin siinä vaiheessa, kun eilisiltana pääministerin kanssa puhuimme. Nyt on mielenkiintoista tavata ulkoministeri Soini ja valtiovarainministeri Orpo, kun he tulevat tänne (Kultarantaan).

Niinistö antoi ymmärtää toivovansa, että hänen mielipidettään kysytään, jos perussuomalaiset haluaa vaihtaa ulkoministeri Timo Soinin.

–Hyviin tapoihin on kuulunut, että jossain vaiheessa presidentiltä kysytään ulkoministerin henkilöstä. Onko se vain hyvä tapa vai jotain muuta, katsotaan sitten.

Pääministeri Juha Sipilä linjasi aikaisemmin sunnuntaina, että ”ministeriniminä ei voi olla kuka tahansa”. Lue lisää: Juha Sipilä: ”Huomenna on johtopäätösten aika”

Tutkijoiden ja opposition väläyttämien uusien vaalien mahdollisuutta Niinistö kommentoi juristina.

–Kyllä meillä perustuslakia on perusteltu sillä tavalla, että ei ole mitään automatiikkaa hallituksen eronpyynnön ja uusien vaalien välillä. Jos istuva hallitus jättää eronpyyntönsä, sitten katsotaan, löytyykö uusi pohja eduskunnasta. Jos puolueet tulevat ja ilmoittavat, ettei sellaista löydy, siinä vaiheessa katsotaan sitten muuta.

Niinistön mukaan Suomeen on saatu ”uusperussuomalainen” puolue, kun puoluekokous päätti vaihtaa koko puheenjohtajiston.

–Minusta se eilinen näytti siltä, että on likipitäen uusi puolue, kun koko puheenjohtajisto vaihtui, hän totesi. 

Perussuomalaisten uudella puheenjohtajalla Jussi Halla-aholla ja toisella varapuheenjohtajalla Teuvo Hakkaraisella on tuomio kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Asia mietitytti Niinistöä.

–Se seikka, että kahdella on tuollainen tuomio, meillähän yleensä ajatellaan, että tuomion kärsimisen jälkeen teko on sovitettu, mutta kyllä heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät siitä, että ne elementit, jotka tuomioon vaikuttivat, ovat poissa, hän kommentoi.

–Nyt niin kuin mistä tahansa tuomiosta, olisi hyvä parantaa tapansa. Tämä ihan yleisesti, hän jatkoi hetkeä myöhemmin.

Niinistö kommentoi lyhyesti myös sitä, voisiko hänestä tulla perussuomalaisten presidenttiehdokas. Perussuomalaisten puoluekokous päätti sunnuntaina, ettävarsinaisen päätöksen puolueen presidenttiehdokkaan asettamisesta tekee puoluevaltuusto. Niinistö pyrkii jatkokaudelle valitsijayhdistyksen kautta.

–Kansanliike perustuu nimenomaan yksilöitten tuen osoittamiseen. Kyllä periaatteessa tietysti suomalaiset ovat tervetulleita tukemaan. En odota, että tämä uusi puolue minua ehdokkaakseen asettaisi. En usko, että sellaista vaaraa on olemassa, kun kukaan ei ole perään kysellyt, hän kuittasi.

Lue myös: 
 
 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Suninen
11.6.2017 18:45

"Nyt niin kuin mistä tahansa tuomiosta, olisi hyvä parantaa tapansa."

Halla-aho sai ns. Demla-tuomion, mikä horjutti kansalaisten uskoa oikeuslaitoksemme poliittiseen riippumattomuuteen. Olihan myös Stalinin valtakunnassa vastaavia poliittisia tuomioistuimia. Jälkimaailma ei niiden tuomioita ole juuri arvostanut.

1.
SukassaKus .
11.6.2017 18:45

Demokratiasta ei suvakkipiireillä ole tietoakaan, se on nähty pitkin maapalloa kuten monesti myös Suomessa ja nyt taas tässä tapauksessa.

2.
Panu Saarela
11.6.2017 20:28

Voisitko hieman perustella? Jos tarkoitat henkilövalintojen aiheuttamaa kritiikkiä, niin puhut pötyä. Kukaan ei ole sanallakaan kiistänyt persujen oikeutta valita johtoaan. Valintojen jälkeen itse kullakin on oikeus kritisoida valintoja ja päättää myös yhteistyöhalukkuutensa. Tämä kaikki on nimenomaan demokratiaa.

Sinä voit varmaan kertoa, millaiset kyvyt esimerkiksi Hakkaraisella on toimia varapuheenjohtajana. Kertonet myös, mikä olisi mielestäsi hänelle sopiva ministeriys.

Hakkaraisen valinta - viimeistään - osoitti, kuinka arvostelukyvytöntä joukkoa nuivat ovat.

6.
Timo Hietanen
11.6.2017 19:00

Tulihan se Kokoomus esiin sieltä Saulinkin kommenteista. Onko EU:n jäsenyys tai
siinä pysymisestä keskusteleminen nyt joku uusi tabu ? Yhdestä tabusta saa nyt
hieman avoimemmin keskustella - siis miten suhtautua autettuihin "turvapaikanhaki-
joihin" Euroopassa, jotka ovat purreet kuolettavasti apua tarjonnutta kättä kotoutu-
misen asteesta tai sukupolvesta riippumatta ?

3.
Mikko Toivonen
11.6.2017 20:14

Kannattaisi Niinistönkin nyt hillitä itsensä ja ainakin odottaa että joku esittää ulkoministerin vaihtoa!

4.
Pekka Hovatov
11.6.2017 20:28

Löysin alla olevan linkin siitä löytyy hyvää ajankohtaista musiikkia
https://youtu.be/iV9uiYc3UEg

5.
Jukka Mattsson
11.6.2017 21:07

Arvoisa tasavallan presidentti. Kerroitte että "Se seikka, että kahdella on tuollainen tuomio, meillähän yleensä ajatellaan, että tuomion kärsimisen jälkeen teko on sovitettu, mutta kyllä heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät siitä, että ne elementit, jotka tuomioon vaikuttivat, ovat poissa"

Eikö kansanedustajan tai ministerien pidä olla nuhteettomia? Ei tämä alempi virallinen listaus ainakaan siltä näytä:

- Mikko Alatalo, huumeiden käyttö
- Sirkka-Liisa Anttila, perätön lausuma
- Paavo Arhinmäki, julkisrauhan rikkominen
- Markku Eestilä, törkeä ylinopeus
- Mikko Ekorre, väärennös ja kirjanpitorikos
- Ritva ”Kike” Elomaa, rekisterimerkintärikos
- Eeva-Johanna Eloranta, näpistys
- Rainer Erlund, lapsenryöstön yritys
- Karl-August Fagerholm, kunnianloukkaus
- Maria Guzenina, törkeä liikenteen vaarantaminen
- Teuvo Hakkarainen, haaskaus, törkeä varkaus, kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle, kiihottaminen kansanryhmää vastaan
- Juha Hakola, rattijuopumus
- Jussi Halla-aho, uskonrauhan rikkominen ja kiihottaminen kansanryhmää
- Tony Halme, salakuljetus, laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen, ampuma-aserikos, huumausaineiden käyttörikos ja aseen varomaton käsittely
- Timo Harakka, vahingonteko
- Onni Hiltunen, virkarikos ja virkavirhe
- James Hirvisaari, kiihotus kansanryhmää vastaan
- Kari Häkämies, pahoinpitely
- Harri Jaskari, laiton uhkaus
- Kauko Juhantalo, lahjusten ehdottaminen
- Antti Kaikkonen, luottamusaseman väärinkäyttö
- Osmo Kaipainen, rattijuopumus
- Ahti Karjalainen, rattijuopumus
- Tanja Karpela, rattijuopumus
- Antero Kekkonen, rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja liikennerikkomus
- Walter Kuusela, kuolemantuottamus ja rattijuopumus
- Eeva Kuuskoski, pahoinpitely
- Mikko Laaksonen, lahjoman vastaanottaminen virkamiehenä
- Eero Lattula, jatkettu törkeä veropetos
- Eero Lehti, ennakkoperintälain rikkominen ja sosiaaliturvamaksujen laiminlyönti
- Matti Lepistö, varomattomuudesta tehty virkavirhe
- Johannes Leppänen, tuottamuksellinen kätkemisrikos
- Ludvig Lindström, majesteettirikos
- Silvia Modig, törkeä rattijuopumus, ajo-oikeudetta ajo ja liikenteen vaarantaminen
- Pertti Mäki-Hakola, rattijuopumus
- Olli Nepponen, rattijuopumus
- Mika Niikko, useita varkauksia
- Ville Niinistö, liikenneturvallisuuden vaarantaminen
- Heikki Niskanen, osallistuminen Nivalan konikapinaaan[68]
- Juho Niukkanen, kunnianloukkaus
- Lasse Näsi, petos [70]
- Pentti Oinonen, törkeä rattijuopumus ja liikenteen vaarantaminen, ampuma-aserikos
- Sirpa Pietikäinen, törkeä rattijuopumus
- Otto Piisinen, majesteettirikos
- Jussi Raatikainen, tahallinen hyötymistarkoituksessa tehty virkarikos
- Antti Rinne, liikenneturvallisuuden vaarantaminen
- Pekka Saarnio, lahjusten ottaminen
- Petri Salo, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen
- Kimmo Sasi, kuolemantuottamus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen
- Aarre Simonen, virkarikos
- Osmo Soininvaara, luvattoman padon tekeminen
- V. J. Sukselainen, virkarikos ja virkavirhe
- Arvo Tuominen, laiton poliittinen toiminta
- Erkki Tuomioja, katsastamattomalla autolla ajaminen ja huomautuksen ylinopeudesta
- Unto Valpas
- Jan Vapaavuori, pahoinpitely. osallisuus varkauteen ja rattijuopumus
- Jukka Vihriälä, törkeä lahjuksen ottaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen
- Pertti ”Veltto” Virtanen, liikennerikkomus
- Ville Vähämäki, rattijuopumus
- Vilho Väyrynen, virkarikos

Toivoisin että poliitikkomme tajuaisivat jättää kansalaisten hänelle antaman luottamustehtävän jos rikokseen syyllistyvät.
Vihjeeksi annan läntisen naapurimaamme poliitikon eroamisen kun puhalluskokeessa puhalsi 0,2 promillea ja erosi. Tälle nostan hattua.

Kansanedustaja ja ministeri olkoon kansalle nöyrä

7.
Mika Prinkkilä
11.6.2017 22:01

Olisi hyviin tapoihin kuulunut onnitella uutta puoluejohtoa, on vissiin väärin äänestetty taas? Ihme ylimielistä sakkia, kun ei demokraattisesti valittu kelpaa... presidenttikin valitaan nykyään suoralla vaalilla... mikä mättää?

8.
Pekka Hovatov
11.6.2017 22:21

Niinistön kommentit Perussuomalaisista oli täysin alaarvoisia. Presidentille ei kuulu sisäpolitiikka, päivänpolitiikka, eikä varmastikaan yksittäisen puolueen demokraattisilla vaaleilla valitun johdon arvostelu etukäteen. Tarkoituksenani oli äänestää Niinistöä toiselle kaudelle, mutta Niinistö näytti ulostulollaan olevansa edelleen Kokoomuslainen presidentti, vaikkakin hän yrittää esiintyä "koko kansan presidenttinä".
Tyyppillinen valehteleva kokoomuslainen takinkääntäjä.
Et tule saamaan enään ikinä minun ääntäni, kiitos kuitenkin sinulle kun paljastit oikean "karvasi" ennen vaaleja.

9.
Jukka Mattsson
11.6.2017 22:35

Ymmärrän presidentin huolen. Kyseinen vaali voi vaikuttaa ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan.

En usko että kukaan persuista haluaisi estää ne mitä Orpo aamulla kertoi mutta kukaan muu puoluejohto kuin nyt persuilla on ei halua kertoa totuutta mitä nämä ns. sotaa karkuun lähteneet maahanmuuttajat oikeasti ovat? Suuron osa maamme kansasta sen kuitenkin tietää mutta siitä ei saa puhua!

10.
toni poutiainen
12.6.2017 07:21

Huomaa kyllä, että persuilla on valtaa ja vaikuttavuutta, kun eilen revittiin kymmenittäin artikkeleita, joista varmaan noin puolet vanhan vassarimedian mukaista demonisointia, itkua ja aihepiiristä tarkoituksellista ohiampumista.

11.
Unto Niikkanoff
12.6.2017 11:40

Kaikilla on jonkinlainen menneisyys.

12.

 

KADONNUT!

Lopuksi outo katoamistapaus: Presidentti Sauli Niinistön Turun Yliopiston hyväksymä opinnäytetyö on kadonnut sekä yliopistolta, että sen tekijältäkin. Tähän ei ole saatu mitään selvyyttä, vaikka yritettykin on. Shit.fi.

 


Shit.fi - 2017-06-12 N:o 55 - Sauli Niinistö: ”Hyviin tapoihin on kuulunut, että jossain vaiheessa presidentiltä kysytään oikeuskanslerin henkilöstä”. Alkuperäisestä otsikosta on korvattu ulkoministeri oikeuskanslerilla. - UUSI SUOMI 11.06.2017. nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-06-12, nettiin 2017-06-12 14:57.

 


edellinen
-- seuraava
Torstai 2017-03-23 - N:o 54

- Ex-kunnanhallituksen puheenjohtaja palaa politiikkaan
100 000 euroa rikkaampana. Tapaus EKE ja Timo Haapaniemi Kirkkonummella. LUE!
- Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg antoi VTV:n tarkastajille väärää tietoa LUE!

Ilmoitus maksettu Rakennusliike EKE:n rahoilla.

Kirkkonummen Sanomat 23.3.2017 N:o 24.

Turvallinen ja viihtyisä Kirkkonummi!

- Tavoitteeni on Smart City - älykunta Kirkkonummi, jossa uusinta tekniikkaa ja digitalisaatiota käytetään tehokkaasti ihmisten hyväksi.
- Älykunta Kirkkonummi on turvallinen, viihtyisä, ihmisläheinen ja pientalovaltainen kunta, jossa luontoa ja ympäristöä arvostetaan.
Väljän omakotiasumisen lisäksi tarvitsemme keskustoihin korkealuokkaisia kerrostaloja monipuolistamaa asumisen vaihtoehtoja.

50 Timo Haapaniemi
- Urheilutoimittaja
- Kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen

Tule keskustelemaan kanssani
- pe 24.3 klo 17-19 Sale Kantvik
- la 25.3 klo 12-14 Prisma

Kokoomus Kirkkonummi

Kokenut ja vahva vaikuttaja!
timo.haapaniemi @kirkkonummi.fi

Lue myös!

Ex-kunnanhallituksen puheenjohtaja palaa politiikkaan 100 000 euroa rikkaampana. Tapaus EKE ja Timo Haapaniemi Kirkkonummella.

Kolme vuotta poliittisena raatona ollut Kirkkonummen ex-kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi palaa politiikkaan ja aikoo osallistua valtuustotyöskentelyyn nyt heti kun luvattoman kauan kestäneet poliisitutkimukset ja syyttäjän harkinnat ovat päättyneet. Mitään rikosta ei ole tapahtunut ja Haapaniemi on syytön lahjusrikokseen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että Haapaniemellä ei ollut mitään osuutta lahjusepäilyjen aikana tapahtuneeseen EKE-yhtiön kaavoituksiin tai rakennusoikeuksiin, Tämä kävi ilmi mm. löytyneestä päiväkirjasta, jossa hänen menojaan ja tulojaan oli kerrottu, siis kulkemisiaan. Poliisihan tutki rahaliikennettä.

Lehtitietojen mukaan Haapaniemi ja hänen perheensä myivät rakennuskelvottoman tontin EKE:lle räikeään ylihintaan ja ostivat asunnon EKE:ltä alihintaan, ehkä ei ihan yhtä räikeään. Haapaniemien hyödyksi arvioitiin 100 000 euroa. Kauppojahan saa tehdä miten lystää, mutta tässä tapauksessa siis selvitettiin oliko EKE saanut myös jotain etuja Haapaniemen kunnanhallituksen puheenjohtajan asemasta. Lopputulos oli siis se, ettei ollut saanut.

Näin ollen tuomio siirtyy seuraaviin kunnallisvaaleihin ja silloin selviää, ovatko äänestäjät ja Timo Haapaniemen kannattajat hylänneet hänet vai eivät. Samalla selviää se asettaako puolue Kokoomus hänet vielä ehdolle kunnanhallituksen jäseneksi tai jopa puheenjohtajaksi.

Nyt siis Haapaniemi astelee valtuuston kokoukseen puhtaana miehenä ja Kirkkonummen Sanomien selostuksen, ehkä kuitenkin Haapaniemen itsensä selostuksen mukaan kysymys oli ”aivan normaaleista kiinteistö- ja asuntokaupoista”.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-11-28 klo 07:56.

Tags: ,
 ,
 ,
 ,
 

http://viikkosanomat.fi/2015/11/29/ex-kunnanhallituksen-puheenjohtaja-palaa-politiikkaan-100-000-euroa-rikkaampana-tapaus-eke-ja-timo-haapaniemi-kirkkonummella/


Shit.fi - 2017-03-23 N:o 54 - Timo Haapaniemi, Kokenut ja vahva vaikuttaja! - Ilmoitus maksettu Rakennusliike EKE:n rahoilla. - Ex-kunnanhallituksen puheenjohtaja palaa politiikkaan 100 000 euroa rikkaampana. Tapaus EKE ja Timo Haapaniemi Kirkkonummella. nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit
Viikonpäivä korjattu 2017-03-24.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-03-23, nettiin 2017-03-23 16:45.

 


edellinen
-- seuraava
Sunnuntai 2017-03-12 - N:o 53

Puolustusvoimien komentaja antoi VTV:n tarkastajille väärää tietoa LUE!

SUOSITELTU HAKKARAINEN & SIPILÄN SELVITYKSEN PUUTTEET JA SALAINEN AGENDA. KATSO MYÖS FINGERROOSIN PERSIE

Iltalehti.fi 12.03.2017

EK:n puheenjohtaja HS:lle: Suomalaisten palkat 10-15 prosenttia liian korkeat

http://www.iltalehti.fi (12.03.2017)

 

HS: EK:n puheenjohtaja tahtoo lisää kikyjä

Sunnuntai 12.3.2017 klo 10.55

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n uusi puheenjohtaja Veli-Matti Mattila arvioi, että Suomi tarvitsee vielä useita kilpailukykysopimuksia, jotta talous nousee takaisin jaloilleen, kertoo Helsingin Sanomat.

EK:n mukaan suomalaisten palkat ovat 10-15 prosenttia liian korkeat. (MERJA OJALA)

Lehden mukaan Mattila ei tarkoita uusilla kilpailukykysopimuksilla keskitettyä palkkaratkaisua, vaan hän haluaa lisää ketteryyttä lakeihin ja työehtoihin.

Lisäksi Mattila peräänkuuluttaa palkkamalttia. Hänen mukaansa suomalaisten palkat ovat 10-15 prosenttia liian korkeat.

-  En puhu nyt kaikkien alojen nollalinjasta, vaan työehtosopimusmuutosten kokonaiskustannuksista. Joissakin paikoissa palkankorotukset voivat olla paikallaan, jos saadaan sopimuspuolelle joustavuutta ja tätä kautta saatua hyötyä voidaan jakaa palkankorotuksissa, Mattila sanoo lehdelle.

Lähde: HS

STT

 

http://www.iltalehti.fi/talous/201703122200084288_ta.shtml

 

Shit.fi - 2017-03-12 N:o 53 - EK:n puheenjohtaja HS:lle: Suomalaisten palkat 10-15 prosenttia liian korkeat http://www.iltalehti.fi (12.03.2017) nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-03-12, nettiin 2017-03-12 07:20.

 

 


edellinen
-- seuraava
Perjantai 2017-02-10 - N:o 52

SUOSITELTU HAKKARAINEN & SIPILÄN SELVITYKSEN PUUTTEET JA SALAINEN AGENDA
KATSO MYÖS FINGERROOSIN PERSIE

Aamulehti 10.02.2017

Aamulehti 10.02.2017 KOTIMAA 10.02 05.53 Päivitetty 10.28.

"Puolustusvoimien komentaja antoi VTV:n tarkastajille väärää tietoa
Useat eri yhtiöt tarjosivat Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindbergille metsästys- tai kalastusmatkoja vuosina 2014–2015. Komentaja ei kertonut yritysten kytköksistä armeijaan.

Taneli Koponen Aamulehti

"Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg on antanut väärää tietoa kestitystä tarjonneista yrityksistä Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV:lle. Komentaja on kertonut, että hänelle metsästys- ja kalastusmatkoja tarjonneilla yrityksillä ei ole kaupallista yhteistyötä armeijan kanssa. Todellisuudessa useat näistä yrityksistä ovat tehneet aktiivisesti kauppaa Puolustusvoimien kanssa. Tiedot käyvät ilmi Aamulehden haltuunsa saamista VTV:n sisäisistä muistiinpanoista ja Puolustusvoimien hankinta-aineistoista."
...

"Sakslin ohitti tiedot
Lindbergin matkoja käsitteli VTV:n pyynnöstä myös eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin. Aamulehden tietojen mukaan Sakslinilla oli käytössään myös VTV:n muistiinpanot komentajan kanssa käydystä keskustelutilaisuudesta. Apulaisoikeusasiamies ei kuitenkaan tuonut ratkaisussaan esiin Lindbergin VTV:lle antamaa väärää tietoa. Syyskuussa julkistetun ratkaisun mukaan asia ei anna aihetta toimenpiteisiin. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä lainvastaista menettelyä. Sakslin ei käsittele ratkaisussaan matkoja tarjonneilta yrityksiltä tehtyjä hankintoja.
– Käytettävissä olevan aineiston perusteella ei voi ottaa kantaa siihen, olisiko johonkin tilaisuuteen osallistuminen synnyttänyt esteellisyyttä tai vaarantanut puolueettomuutta jonkin yksittäisen asian käsittelyssä, Sakslin kirjoittaa ratkaisussaan."

Aamulehti 10.02.2017
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/puolustusvoimien-komentaja-antoi-vtvn-tarkastajille-vaaraa-tietoa-24265980

Shit.fi - 2017-02-10 N:o 52 -"Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg on antanut väärää tietoa kestitystä tarjonneista yrityksistä Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV:lle. Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin ohitti tiedot! Aamulehti 10.02.2017 Taneli Koponen - nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-02-10, nettiin 2017-02-11 11;32.

 edellinen
-- seuraava
Keskiviikko 2017-01-04 - N:o 51

SUOSITELTU HAKKARAINEN & SIPILÄN SELVITYKSEN PUUTTEET JA SALAINEN AGENDA
KATSO MYÖS FINGERROOSIN PERSIE

YLE 04.01.2016
SUOSITTELEMME
Perussuomalaisten Teuvo Hakkaraiselle sakkotuomio kiihottamisesta.

Sosiaalitukia voidaan maksaa myös Isis-taistelijoille - Lain takia ...

"Keski-Suomen kärjäoikeus on tuominnut perussuomalaisten viitasaarelaisen kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen 20 päiväsasakkoon (1160 euroa) kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tuomio tuli Hakkaraisen heinäkuisesta Facebook-kirjoituksesta. Oikeuden mukaan kirjoitus oli islaminuskoisia ihmisiä leimaava.

Oikeus korosti samalla sitä, että viestintään ei pidä puuttua enempää kuin on välttämätöntä, mutta Hakkaraisen kirjoitus sisälsi panettelevan ja herjaavan lausuman islaminuskoisia kohtaan. Lisäksi viesti sisälsi uhkauksen islaminuskoisia kohtaan, sillä viesti vaati islaminuskoisten poistamista maasta.

Kirjoitus on ollut tähän asti näkyvissä Hakkaraisen Facebook-sivulla, mutta oikeus määräsi Hakkaraisen poistamaan sen."
...

http://yle.fi/uutiset/3-9386738


YLE 03.01.2016


msn uutiset
MAANANTAI 02.01.2017

Oikeusoppineet: Sipilän Terrafame-selvityksessä puutteita ja ristiriitoja

Sipilä jätti kertomatta selvityksessään, ketkä istuivat Katera Steelin hallituksessa, kun urakka Terrafamelle saatiin.

http://yle.fi/uutiset/3-9386148

msn uutiset - MAANANTAI 02.01.2017

Shit.fi - 2017-01-04 N:o 51 - SUOSITELTU HAKKARAINEN & SIPILÄN SELVITYKSEN PUUTTEET - YLE - LUOTTAMUS SIPILÄN HALLITUKSEEN HORJUU - YLI PUOLET EPÄILEE SALAISTA AGENDAA - IL ja msn uutiset - MARIKA FINGERROOS NÄYTTÄÄ TAKAPUOLENSA - KATSO ROHKEA PERSIE! - HARKIMON JOULUEVANKELIUMI 2016 - "Hjallis Harkimo blogissaan: Stubb ei enää tervehdi minua - "varmasti katkera tappiostaan" - Arkistosta: Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. - Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä - Tanja Saarela, Harry Harkimo. Janne Virkkunen, 2006 - nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-01-04, nettiin 2017-01-07 10:40.

 


edellinen
-- seuraava
Maanantai 2017-01-02 - N:o 50

SIPILÄN SALAINEN AGENDA & FINGERROOSIN PERSIE


msn uutiset
MAANANTAI 02.01.2017 - IL: LUOTTAMUS SIPILÄN HALLITUKSEEN HORJUU - YLI PUOLET EPÄILEE SALAISTA AGENDAA.

"... yli puolet (56 %) epäilee, että hallituksella on salainen agenda eli hallituksen päätarkoitus on muuttaa yhteiskunnan valtarakenteita eikä korjata Suomen taloutta."

"Taloustutkimus haastatteli 1136 ihmistä internet.paneelissa joulukuun puolivälin jälkeen. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttia suuntaansa."

msn uutiset
MAANANTAI 02.01.2017

ILTALEHTI TORSTAI 22.12.2016 - MARIKA FINGERROOS NÄYTTÄÄ TAKAPUOLENSA - KATSO ROHKEA PERSIE!

"EI VIRHEMARGINAALIA".

msn uutiset - MAANANTAI 02.01.2017edellinen
-- seuraava
Sunnuntai 2017-01-01 - N:o 49

FINGERROOSIN PERSIE & HARKIMON JOULUEVANKELIUMI

ILTALEHTI TORSTAI 22.12.2016 - MARIKA FINGERROOS NÄYTTÄÄ TAKAPUOLENSA - KATSO ROHKEA PERSIE!

ILTALEHTI PERJANTAI 23.12.2016 - KUN STUBB EI ENÄÄ TERVEHDIILTALEHTI. JOUNUMERO 2016.
PERJANTAINA 23.12.2016.

"Hjallis Harkimo blogissaan: Stubb ei enää tervehdi minua - "varmasti katkera tappiostaan"

Perjantai 23.12.2016 klo 06.07

Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo kirjoittaa Iltalehden blogissaan kokoomuksen entisen puheenjohtajan olevan katkera.

Hjallis Harkimon mielestä Alexander Stubb on "varmasti katkera tappiostaan".

Harkimon mukaan Stubb pitää häntä "osasyyllisenä tappioonsa".

Kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tämän vuoden kesäkuussa Petteri Orpo ja silloinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb sai väistyä.

- Se oli hyvä asia, voimme jälkeenpäin huomata, kirjoittaa Harkimo Iltalehden blogissaan.

Puolueen sisällä on kansanedustajan mukaan hyvä henki. Harkimo sanoo, että Orpo johtaa puoluetta "jämäkällä ja positiivisella otteella".

Harkimo kirjoittaa lisäksi, että entinen puheenjohtaja ei ole niellyt mukisematta kesäistä häviötään.

- Puheenjohtajakilpailussa yksi myös hävisi eli Alexander Stubb. Hän on varmasti katkera tappiostaan - jopa niin katkera, ettei tervehdi minua enää. Hän pitää minua osasyyllisenä tappioonsa.

Harkimo tuki Orpoa puheenjohtajakampanjan aikana. Hän kertoi keväällä, että kaksikolla on hyvät välit keskenään. Stubbia Harkimo kritisoi tuolloin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612222200044921_uu.shtml

ILTALEHTI TORSTAI 22.12.2016 (belfie -> persie)


Shit.fi - 2017-01-02 N:o 50 - LUOTTAMUS SIPILÄN HALLITUKSEEN HORJUU - YLI PUOLET EPÄILEE SALAISTA AGENDAA - IL ja msn uutiset - MARIKA FINGERROOS NÄYTTÄÄ TAKAPUOLENSA - KATSO ROHKEA PERSIE! - HARKIMON JOULUEVANKELIUMI 2016 - "Hjallis Harkimo blogissaan: Stubb ei enää tervehdi minua - "varmasti katkera tappiostaan" - Arkistosta: Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. - Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä - Tanja Saarela, Harry Harkimo. Janne Virkkunen, 2006 - nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-01-02, nettiin 2017-01-06 10:33.

 

edellinen - - seuraava
Sunnuntai 2016-12-23 - N:o 48

HARKIMON JOULUEVANKELIUMI 2016

Jouluevankeliumi

ILTALEHTI. JOUNUMERO 2016.
PERJANTAINA 23.12.2016.

"Hjallis Harkimo blogissaan: Stubb ei enää tervehdi minua - "varmasti katkera tappiostaan"

Perjantai 23.12.2016 klo 06.07

Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo kirjoittaa Iltalehden blogissaan kokoomuksen entisen puheenjohtajan olevan katkera.

Hjallis Harkimon mielestä Alexander Stubb on "varmasti katkera tappiostaan".

Harkimon mukaan Stubb pitää häntä "osasyyllisenä tappioonsa".

Kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tämän vuoden kesäkuussa Petteri Orpo ja silloinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb sai väistyä.

- Se oli hyvä asia, voimme jälkeenpäin huomata, kirjoittaa Harkimo Iltalehden blogissaan.

Puolueen sisällä on kansanedustajan mukaan hyvä henki. Harkimo sanoo, että Orpo johtaa puoluetta "jämäkällä ja positiivisella otteella".

Harkimo kirjoittaa lisäksi, että entinen puheenjohtaja ei ole niellyt mukisematta kesäistä häviötään.

- Puheenjohtajakilpailussa yksi myös hävisi eli Alexander Stubb. Hän on varmasti katkera tappiostaan - jopa niin katkera, ettei tervehdi minua enää. Hän pitää minua osasyyllisenä tappioonsa.

Harkimo tuki Orpoa puheenjohtajakampanjan aikana. Hän kertoi keväällä, että kaksikolla on hyvät välit keskenään. Stubbia Harkimo kritisoi tuolloin.

- No jos kannatuslukuja katsoo, hän ei ole onnistunut kauhean hyvin. Kannatuksellahan mitataan puolueen johtajan onnistuminen, sanoi Harkimo Iltalehdelle toukokuussa.

Lue koko kirjoitus Harkimon blogista. "

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612222200044921_uu.shtml


Kolumnisti
Hjallis Harkimo

Kun Stubb ei enää tervehdi

Mitä on politiikassa tapahtunut tänä vuonna? Viime päivien keskustelussa on moitittu lakien valmistelua. Kritiikissä on varmasti aihetta, mutta toisaalta olisi ihme, jos kitkaa ei syntyisi. Sipilän hallituksen tehtävänä on ollut tehdä rakennemuutoksia ja niitä yritetään myös tehdä. Hallituksen vauhti tässä on ollut kova ja se on varmasti syynä siihen, että ongelmia on lakien valmistelussa syntynyt. Niin ei tietystikään pitäisi olla, mutta ei ole mielestäni mitään väärää siinä, että jotain yritetään saada aikaan.

Ongelmia on ollut myös siinä, että oikeuskanslerilta on ollut vaikea saada ratkaisuja. Ei kaikki voi kestää kuukausitolkulla. Hallituskausi on kuitenkin vain neljä vuotta.

Yksi syy takelteluun löytyy myös aikaisemmista tapahtumista. Hallitusta voi kritisoida nimittäin myös siitä, että hallitusneuvotteluissa sovittiin ministerien määrää pitää vähentää. Se oli täysin populistinen päätös – sillä ja kansliapäälliköiden määrän vähentämisellä säästettiin joitakin satoja tuhansia euroja, mutta yksi seuraus oli, että monet ministerit ovat nyt täysin ylityöllistettyjä. Se ei voi olla vaikuttamatta lainsäätelyyn.

Yksi vuoden isoja asioita oli kilpailukykysopimus. Siinä ei säästetty mitään, mutta uskon, että se oli psykologisesti hyvä asia. Näin se osaltaan auttaa kääntämään taloutta paremmille urille. Nythän velkaannumme koko ajan lisää ja mikäli emme saa työttömiä töihin, emme saa velkaantumista katkaistua. Siksi meidän pitää muuttaa työttömyysturvaa siten, että työtä kannattaa ottaa vastaan. Ei voi olla niin, että Turun telakka, Uudenkaupungin autotehdas ja monet muut eivät löydä työtekijöitä. Yksi syy tähän ovat ammattiyhdistysliikkeet, joiden valta pitää saada murrettua. Nyt ne jarruttavat yhteiskunnan kehitystä esimerkiksi siten, että paikallinen sopiminen ei toteudu.

Tänä vuonna oma puolueeni kokoomus vaihtoi puheenjohtajaa. Se oli hyvä asia, voimme jälkeenpäin huomata. Puolueessa on hyvä henki. Petteri Orpo on päässyt hyvin sisään tehtäväänsä ja johtaa puoluetta jämäkällä ja positiivisella otteella. Puheenjohtajakilpailussa yksi myös hävisi eli Alexander Stubb. Hän on varmasti katkera tappiostaan – jopa niin katkera, ettei tervehdi minua enää. Hän pitää minua osasyyllisenä tappioonsa.

Muutenkin vuosi on ollut vaiherikas. Yle on menettänyt uskottavuuttaan roimasti, eikä ilmassa näy kauheasti merkkejä päätöksistä, joilla yritettäisiin sitä palauttaa. Yle ei ministereitä enää kiusaa, mutta hallitus on silti ollut kovan paineen alla. Ensi vuonna pitää saada aikaan päätöksiä ja tuloksia. Tämä vaatii Sipilältä johtajuutta.

Itselleni vuosi toi muassaan ensimmäisen lakialoitteeni. Sain yli sadan kansanedustajan nimen lakialoitteeseen, joka toteutuessaan lisäisi ammattiyhdistysliikkeiden läpinäkyvyyttä ja toisi esiin heidän varallisuutensa. Sen myötä olisi ilmeistä, että he eivät voi jatkaa tulevaisuudessa ansaitsematonta verovapauttaan.

Suomi ja maailma on melkoisessa myllerryksessä, mutta jaksan uskoa tulevaan: olen varma, että ensi vuodesta tulee tätä parempi. Mutta vietetään kaikki ensin rauhallinen joulu!

http://blogit.iltalehti.fi/hjallis-harkimo/2016/12/23/kun-stubb-ei-enaa-tervehdi/

Kolumnisti
Hjallis Harkimo

Kun Stubb ei enää tervehdi


Arkistosta Nettisanomien pääkirjoitus ja Harry Harkimon kirjoitus 10 vuoden takaa marraskuulta 2006.

Nettisanomat maanantai 2006-11-27.


Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.

Entinen tupakkamannekiini ja nykyinen olutmannekiini on ryhtynyt ryöpyttämään keskustalaista naisministeriä. Itse kokoomuksen ehdokasta presidentinvaaleissa avoimesti tukenut tekee siis politiikkaa. Ehkä hän katkeroitui, kun sai porttikiellon itsenäisyyspäivän juhliin käyttäydyttyään sopimattomasti naisten vessassa.
Menihän tämä kuudettakymmentä käyvä ukkomies kolmikymppisen uuden neitokaisen kanssa linnan juhliin, jossa vaimokin oli kutsuttuna vieraana.

Tämä bisnesmies on laittanut useita firmoja suoritustilaan ja jättänyt sitoumuksensa hoitamatta. esim Harkino-nimisen yhtiön. Hampurin halliseikkailut pelasti SanomaWSOY:n Rautakirja Oy, joka omia tappioita välttääkseen joutui ottamaan Hampurin hallin haltuunsa. Jokainen R-kioskissa kävijä maksaa nyt promilleja tälle bisnesmiehelle usean vuoden ajan. Nykyiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun on syytä tuoda mieliin tämän bisnesmiehen Ilta-Sanomissa joitakin vuosia sitten antama mielipide: "Mitä pahaa on kaljanjuonnissa?"

Pääkirjoitus. Maanantai 2006-11-27. Nettisanomat. Pertti Manninen.
Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite
http://www.nettisanomat.com/2006/12/01/harkimosaarela.html#liite
.

http://www.nettisanomat.com/2006/12/01/harkimosaarela.html#tupakkamannekiinista

----

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen ja lehden omistaa SanomaWSOY.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat hemmotelleet meitä suomalaisia käsittämättömillä uroteoilla maailmantähtien joukossa. Kansallista identiteettiämme on vahvistettu ja itsetuntoamme pönkitetty olympia-areenoilla ja MM-kilpailuissa sekä muissa arvoturnauksissa.

Odotuksemme eivät ole muuttuneet mihinkään. Me haluamme yhä sankareita. Mahdollisuudet odotusten täyttymiselle ovat vain supistuneet olemattomiin, kun valtiovalta ei ymmärrä huippu-urheilun todellisia tarpeita kiristyvässä kilpailussa. Etenkin pienten lajien edustajat joutuvat nostamaan kätensä pystyyn. Ammattimaista harjoittelua vaativaan huipuntavoitteluun ei yksinkertaisesti ole taloudellisia edellytyksiä.

Valtionavun pienuus osoittaa arvostuksen puutteen. Ja jos valtiovalta ei arvosta, niin miten yritysmaailmakaan suhtautuisi toisin. Kulttuuriministeri Tanja Saarela (ent. Karpela, s. Vienonen) on yhteiskunnassamme huippu-urheilun ylin edunvalvoja. Huippu-urheilun onneksi hän on tuolla valtaistuimella enää vain muutaman kuukauden, sillä pelkkänä kauneuskilpailun voittajana ei voi ratsastaa toista ministerikautta.

Urheiluelämän odotukset tosin olivat Saarelankin kohdalla korkealla, kun hän aloitti Karpelana uudessa tehtävässään vajaa neljä vuotta sitten. Hän oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita apunaan asioissa, joita hän ei voinut urheiluelämästä hallita pelkällä aerobic-ohjaajan taustallaan. Mutta mitä sitten tapahtui, kulttuuriministeri käänsikin urheilulle selkänsä.

Ministeri, joka oli tottunut jo missivuosistaan lähtien olemaan huomion keskipisteenä, ryhtyikin välttelemään asiaa, jonka puolesta hänen odotettiin taistelevan. Mitä tästä opimme: ministeriä valittaessa pitäisi miettiä muutakin kuin hänen julkisuusarvoaan ja hänen edustamansa puolueen tarpeita profiilin nostamiseen. Keskustan populistiset pyrkimykset äänien kalasteluun nuoren, näyttävän ja teräväpäisen naisen avulla ovat koituneet suomalaisen huippu-urheilun tappioksi.

Lasten ja nuorten liikunnasta, joka sekin on erittäin tärkeää, ministeri on kyllä jaksanut huolehtia, koska sen avulla saa laajempaa julkisuutta eli enemmän ääniä. Teot silläkin saralla ovat valitettavasti jääneet turhanpäiväisen höpötyksen tasolle.

Urheilun edustustehtäviin ulkomaille, olympiakisojen kokkareille ja muille vastaaville estradeille Tanja Saarela on nainen paikallaan. Siinä miesvaltaisessa ympäristössä hän hallitsee ammattimaisesti tilanteet erinomaisine englannin kielen taitoineen ja näyttävine ulkomuotoineen toisin kuin kotoisissa urheilukinkereissä, joita hän tuntuu tietoisesti välttelevän.

Suomen urheiluväki on joutunut toistuvasti pettymään, kun erilaisissa alan tilaisuuksissa on odotettu kulttuuriministerin ottavan puheissaan kantaa kiperiin urheilupoliittisiin kysymyksiin, mutta paikalle onkin saapunut joku sijaispuhuja ministerin ilmoittauduttua sairaaksi. Johonkin kokoukseen, jossa ei puhuta urheilusta, ministeri Saarela pöräyttää näyttävästi moottoripyörällä kuin Bond-tyttö ikään ja kutsuu lehdistön paikalle, mutta ne kekkerit, joissa on riski saada negatiivista julkisuutta, hän jättää tyylikkäästi väliin.

Hän ei ymmärrä, että julkisuutta ei voi hallita ja että hyvä johtaja tarvitsee kritiikkiä tullakseen paremmaksi johtajaksi. Hän ei kestä arvostelua raivostumatta ja puolustelematta itseään aina häpeäksi asti. Näin on varmaan tämänkin kolumnin jälkeen.

Herkkähipiäisenä ministeri Saarela on yrittänyt kehittää ympärilleen suojamuurin. Hän pelkää - syystäkin - oman uskottavuutensa puolesta ja sortuu selittelemään sen sijaan, että kohtaisi aidosti tilanteet ja ottaisi niistä opiksi.

Me emme tarvitse kulttuuriministeriä, joka ei ole kiinnostunut urheilusta. Me kaipaamme urheilun keulakuvaksi ihmistä, jolla on kokemusta ja kanttia. Ihmistä, jolla on tahto kehittää urheilun rahoitusta. Ihmistä, joka tapaisi urheilijoita jo paljon ennen kuin he ovat meidän kaikkien sankareita.

Harry Harkimo
harry.harkimo @hartwall-areena.com.
Kirjoittaja on urheilun liikemies. (Kuva).

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen ja lehden omistaa SanomaWSOY.

http://www.nettisanomat.com/2006/12/01/harkimosaarela.html
Shit.fi - 2017-01-01 N:o 49 - MARIKA FINGERROOS NÄYTTÄÄ TAKAPUOLENSA - KATSO ROHKEA PERSIE! - HARKIMON JOULUEVANKELIUMI 2016 - "Hjallis Harkimo blogissaan: Stubb ei enää tervehdi minua - "varmasti katkera tappiostaan" - Arkistosta: Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. - Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä - Tanja Saarela, Harry Harkimo. Janne Virkkunen, 2006 - nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2017-01-01, nettiin 2017-01-05 12:24.

 

edellinen - - seuraava
Sunnuntai 2016-12-23 - N:o 48

HARKIMON JOULUEVANKELIUMI 2016

Jouluevankeliumi

ILTALEHTI. JOUNUMERO 2016.
PERJANTAINA 23.12.2016.

"Hjallis Harkimo blogissaan: Stubb ei enää tervehdi minua - "varmasti katkera tappiostaan"

Perjantai 23.12.2016 klo 06.07

Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo kirjoittaa Iltalehden blogissaan kokoomuksen entisen puheenjohtajan olevan katkera.

Hjallis Harkimon mielestä Alexander Stubb on "varmasti katkera tappiostaan".

Harkimon mukaan Stubb pitää häntä "osasyyllisenä tappioonsa".

Kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tämän vuoden kesäkuussa Petteri Orpo ja silloinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb sai väistyä.

- Se oli hyvä asia, voimme jälkeenpäin huomata, kirjoittaa Harkimo Iltalehden blogissaan.

Puolueen sisällä on kansanedustajan mukaan hyvä henki. Harkimo sanoo, että Orpo johtaa puoluetta "jämäkällä ja positiivisella otteella".

Harkimo kirjoittaa lisäksi, että entinen puheenjohtaja ei ole niellyt mukisematta kesäistä häviötään.

- Puheenjohtajakilpailussa yksi myös hävisi eli Alexander Stubb. Hän on varmasti katkera tappiostaan - jopa niin katkera, ettei tervehdi minua enää. Hän pitää minua osasyyllisenä tappioonsa.

Harkimo tuki Orpoa puheenjohtajakampanjan aikana. Hän kertoi keväällä, että kaksikolla on hyvät välit keskenään. Stubbia Harkimo kritisoi tuolloin.

- No jos kannatuslukuja katsoo, hän ei ole onnistunut kauhean hyvin. Kannatuksellahan mitataan puolueen johtajan onnistuminen, sanoi Harkimo Iltalehdelle toukokuussa.

Lue koko kirjoitus Harkimon blogista. "

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612222200044921_uu.shtml


Kolumnisti
Hjallis Harkimo

Kun Stubb ei enää tervehdi

Mitä on politiikassa tapahtunut tänä vuonna? Viime päivien keskustelussa on moitittu lakien valmistelua. Kritiikissä on varmasti aihetta, mutta toisaalta olisi ihme, jos kitkaa ei syntyisi. Sipilän hallituksen tehtävänä on ollut tehdä rakennemuutoksia ja niitä yritetään myös tehdä. Hallituksen vauhti tässä on ollut kova ja se on varmasti syynä siihen, että ongelmia on lakien valmistelussa syntynyt. Niin ei tietystikään pitäisi olla, mutta ei ole mielestäni mitään väärää siinä, että jotain yritetään saada aikaan.

Ongelmia on ollut myös siinä, että oikeuskanslerilta on ollut vaikea saada ratkaisuja. Ei kaikki voi kestää kuukausitolkulla. Hallituskausi on kuitenkin vain neljä vuotta.

Yksi syy takelteluun löytyy myös aikaisemmista tapahtumista. Hallitusta voi kritisoida nimittäin myös siitä, että hallitusneuvotteluissa sovittiin ministerien määrää pitää vähentää. Se oli täysin populistinen päätös – sillä ja kansliapäälliköiden määrän vähentämisellä säästettiin joitakin satoja tuhansia euroja, mutta yksi seuraus oli, että monet ministerit ovat nyt täysin ylityöllistettyjä. Se ei voi olla vaikuttamatta lainsäätelyyn.

Yksi vuoden isoja asioita oli kilpailukykysopimus. Siinä ei säästetty mitään, mutta uskon, että se oli psykologisesti hyvä asia. Näin se osaltaan auttaa kääntämään taloutta paremmille urille. Nythän velkaannumme koko ajan lisää ja mikäli emme saa työttömiä töihin, emme saa velkaantumista katkaistua. Siksi meidän pitää muuttaa työttömyysturvaa siten, että työtä kannattaa ottaa vastaan. Ei voi olla niin, että Turun telakka, Uudenkaupungin autotehdas ja monet muut eivät löydä työtekijöitä. Yksi syy tähän ovat ammattiyhdistysliikkeet, joiden valta pitää saada murrettua. Nyt ne jarruttavat yhteiskunnan kehitystä esimerkiksi siten, että paikallinen sopiminen ei toteudu.

Tänä vuonna oma puolueeni kokoomus vaihtoi puheenjohtajaa. Se oli hyvä asia, voimme jälkeenpäin huomata. Puolueessa on hyvä henki. Petteri Orpo on päässyt hyvin sisään tehtäväänsä ja johtaa puoluetta jämäkällä ja positiivisella otteella. Puheenjohtajakilpailussa yksi myös hävisi eli Alexander Stubb. Hän on varmasti katkera tappiostaan – jopa niin katkera, ettei tervehdi minua enää. Hän pitää minua osasyyllisenä tappioonsa.

Muutenkin vuosi on ollut vaiherikas. Yle on menettänyt uskottavuuttaan roimasti, eikä ilmassa näy kauheasti merkkejä päätöksistä, joilla yritettäisiin sitä palauttaa. Yle ei ministereitä enää kiusaa, mutta hallitus on silti ollut kovan paineen alla. Ensi vuonna pitää saada aikaan päätöksiä ja tuloksia. Tämä vaatii Sipilältä johtajuutta.

Itselleni vuosi toi muassaan ensimmäisen lakialoitteeni. Sain yli sadan kansanedustajan nimen lakialoitteeseen, joka toteutuessaan lisäisi ammattiyhdistysliikkeiden läpinäkyvyyttä ja toisi esiin heidän varallisuutensa. Sen myötä olisi ilmeistä, että he eivät voi jatkaa tulevaisuudessa ansaitsematonta verovapauttaan.

Suomi ja maailma on melkoisessa myllerryksessä, mutta jaksan uskoa tulevaan: olen varma, että ensi vuodesta tulee tätä parempi. Mutta vietetään kaikki ensin rauhallinen joulu!

http://blogit.iltalehti.fi/hjallis-harkimo/2016/12/23/kun-stubb-ei-enaa-tervehdi/

Kolumnisti
Hjallis Harkimo

Kun Stubb ei enää tervehdi


Arkistosta Nettisanomien pääkirjoitus ja Harry Harkimon kirjoitus 10 vuoden takaa marraskuulta 2006.

Nettisanomat maanantai 2006-11-27.


Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.

Entinen tupakkamannekiini ja nykyinen olutmannekiini on ryhtynyt ryöpyttämään keskustalaista naisministeriä. Itse kokoomuksen ehdokasta presidentinvaaleissa avoimesti tukenut tekee siis politiikkaa. Ehkä hän katkeroitui, kun sai porttikiellon itsenäisyyspäivän juhliin käyttäydyttyään sopimattomasti naisten vessassa.
Menihän tämä kuudettakymmentä käyvä ukkomies kolmikymppisen uuden neitokaisen kanssa linnan juhliin, jossa vaimokin oli kutsuttuna vieraana.

Tämä bisnesmies on laittanut useita firmoja suoritustilaan ja jättänyt sitoumuksensa hoitamatta. esim Harkino-nimisen yhtiön. Hampurin halliseikkailut pelasti SanomaWSOY:n Rautakirja Oy, joka omia tappioita välttääkseen joutui ottamaan Hampurin hallin haltuunsa. Jokainen R-kioskissa kävijä maksaa nyt promilleja tälle bisnesmiehelle usean vuoden ajan. Nykyiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun on syytä tuoda mieliin tämän bisnesmiehen Ilta-Sanomissa joitakin vuosia sitten antama mielipide: "Mitä pahaa on kaljanjuonnissa?"

Pääkirjoitus. Maanantai 2006-11-27. Nettisanomat. Pertti Manninen.
Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite
http://www.nettisanomat.com/2006/12/01/harkimosaarela.html#liite
.

http://www.nettisanomat.com/2006/12/01/harkimosaarela.html#tupakkamannekiinista

----

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen ja lehden omistaa SanomaWSOY.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat hemmotelleet meitä suomalaisia käsittämättömillä uroteoilla maailmantähtien joukossa. Kansallista identiteettiämme on vahvistettu ja itsetuntoamme pönkitetty olympia-areenoilla ja MM-kilpailuissa sekä muissa arvoturnauksissa.

Odotuksemme eivät ole muuttuneet mihinkään. Me haluamme yhä sankareita. Mahdollisuudet odotusten täyttymiselle ovat vain supistuneet olemattomiin, kun valtiovalta ei ymmärrä huippu-urheilun todellisia tarpeita kiristyvässä kilpailussa. Etenkin pienten lajien edustajat joutuvat nostamaan kätensä pystyyn. Ammattimaista harjoittelua vaativaan huipuntavoitteluun ei yksinkertaisesti ole taloudellisia edellytyksiä.

Valtionavun pienuus osoittaa arvostuksen puutteen. Ja jos valtiovalta ei arvosta, niin miten yritysmaailmakaan suhtautuisi toisin. Kulttuuriministeri Tanja Saarela (ent. Karpela, s. Vienonen) on yhteiskunnassamme huippu-urheilun ylin edunvalvoja. Huippu-urheilun onneksi hän on tuolla valtaistuimella enää vain muutaman kuukauden, sillä pelkkänä kauneuskilpailun voittajana ei voi ratsastaa toista ministerikautta.

Urheiluelämän odotukset tosin olivat Saarelankin kohdalla korkealla, kun hän aloitti Karpelana uudessa tehtävässään vajaa neljä vuotta sitten. Hän oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita apunaan asioissa, joita hän ei voinut urheiluelämästä hallita pelkällä aerobic-ohjaajan taustallaan. Mutta mitä sitten tapahtui, kulttuuriministeri käänsikin urheilulle selkänsä.

Ministeri, joka oli tottunut jo missivuosistaan lähtien olemaan huomion keskipisteenä, ryhtyikin välttelemään asiaa, jonka puolesta hänen odotettiin taistelevan. Mitä tästä opimme: ministeriä valittaessa pitäisi miettiä muutakin kuin hänen julkisuusarvoaan ja hänen edustamansa puolueen tarpeita profiilin nostamiseen. Keskustan populistiset pyrkimykset äänien kalasteluun nuoren, näyttävän ja teräväpäisen naisen avulla ovat koituneet suomalaisen huippu-urheilun tappioksi.

Lasten ja nuorten liikunnasta, joka sekin on erittäin tärkeää, ministeri on kyllä jaksanut huolehtia, koska sen avulla saa laajempaa julkisuutta eli enemmän ääniä. Teot silläkin saralla ovat valitettavasti jääneet turhanpäiväisen höpötyksen tasolle.

Urheilun edustustehtäviin ulkomaille, olympiakisojen kokkareille ja muille vastaaville estradeille Tanja Saarela on nainen paikallaan. Siinä miesvaltaisessa ympäristössä hän hallitsee ammattimaisesti tilanteet erinomaisine englannin kielen taitoineen ja näyttävine ulkomuotoineen toisin kuin kotoisissa urheilukinkereissä, joita hän tuntuu tietoisesti välttelevän.

Suomen urheiluväki on joutunut toistuvasti pettymään, kun erilaisissa alan tilaisuuksissa on odotettu kulttuuriministerin ottavan puheissaan kantaa kiperiin urheilupoliittisiin kysymyksiin, mutta paikalle onkin saapunut joku sijaispuhuja ministerin ilmoittauduttua sairaaksi. Johonkin kokoukseen, jossa ei puhuta urheilusta, ministeri Saarela pöräyttää näyttävästi moottoripyörällä kuin Bond-tyttö ikään ja kutsuu lehdistön paikalle, mutta ne kekkerit, joissa on riski saada negatiivista julkisuutta, hän jättää tyylikkäästi väliin.

Hän ei ymmärrä, että julkisuutta ei voi hallita ja että hyvä johtaja tarvitsee kritiikkiä tullakseen paremmaksi johtajaksi. Hän ei kestä arvostelua raivostumatta ja puolustelematta itseään aina häpeäksi asti. Näin on varmaan tämänkin kolumnin jälkeen.

Herkkähipiäisenä ministeri Saarela on yrittänyt kehittää ympärilleen suojamuurin. Hän pelkää - syystäkin - oman uskottavuutensa puolesta ja sortuu selittelemään sen sijaan, että kohtaisi aidosti tilanteet ja ottaisi niistä opiksi.

Me emme tarvitse kulttuuriministeriä, joka ei ole kiinnostunut urheilusta. Me kaipaamme urheilun keulakuvaksi ihmistä, jolla on kokemusta ja kanttia. Ihmistä, jolla on tahto kehittää urheilun rahoitusta. Ihmistä, joka tapaisi urheilijoita jo paljon ennen kuin he ovat meidän kaikkien sankareita.

Harry Harkimo
harry.harkimo @hartwall-areena.com.
Kirjoittaja on urheilun liikemies. (Kuva).

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen ja lehden omistaa SanomaWSOY.

http://www.nettisanomat.com/2006/12/01/harkimosaarela.htmlShit.fi - 2016-12-23 N:o 48 - HARKIMON JOULUEVANKELIUMI 2016 - "Hjallis Harkimo blogissaan: Stubb ei enää tervehdi minua - "varmasti katkera tappiostaan" - Arkistosta: Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. - Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä - Tanja Saarela, Harry Harkimo. Janne Virkkunen, 2006 - nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu ja nettiin 2016-12-23.

 

SHIT.fi. AIKAISEMPIA OSUMIA!
Torstai 2015-04-30 - N:o 45

Yön sudet -jengi pääsi Eurooppaan: ”Päästiin sittenkin läpi”

Eurooppaan!

Iltasanomat.fi

Torstai 30.04.2015 23:55
Yön sudet -jengi pääsi Eurooppaan: ”Päästiin sittenkin läpi”
Arja Paananen

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1430368696283.html

- seuraava
Maanantai 2015-02-16 - N:o 42

Amerikkalainen konservatiivilehti: Suomen Nato-jäsenyys olisi vaarallinen liike.

Iltasanomat.fi maanantaina 2015-02-16 17:43

Amerikkalainen konservatiivilehti: Suomen Nato-jäsenyys olisi vaarallinen liike.
Julkaistu: 16.2.2015 15:33

"Sotilasliitto.
Daniel Larisonin mukaan Venäjä on tehnyt selväksi, kuinka pitkälle se on valmis menemään pitääkseen naapurinsa ulkona sotilasliitosta. The American Conservative -lehden Daniel Larison sanoo, että Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon voisi olla erittäin vaarallinen liike. Larison vastaa kirjoituksellaan Washington Postin julkaisemaan tekstiin, jossa kansainvälisen politiikan professori Dan Drezner puhui Suomen ja Ruotsin pikaisen Nato-jäsenyyden puolesta." ...

"Meillä on erittäin hyvä käsitys siitä, mitä Moskova ajattelee Naton laajentumisesta maan omille rajoille. Nyt jo meidän pitäisi ymmärtää erittäin hyvin, kuinka pitkälle Venäjä menee pitääkseen naapurinsa ulkona sotilasliitosta, jota se pitää vihamielisenä, hän jatkaa." IS

Iltasanomat.fi maanantaina 2015-02-16 17:43

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1424063960009.html


Shit.fi - 2015-02-16 N:o 42 - Amerikkalainen konservatiivilehti: Suomen Nato-jäsenyys olisi vaarallinen liike. Kuva: Jaakko Kangasluoma - Daniel Larison - Dan Drezner . Nato -USA - Venäjä - Suomi - Ruotsi - nettisanomat - 12.fi - hs24 - shit

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. - nettisanomat @hotmail.com - Sivu ja nettiin 2015-02-16.

Huputettu Valtiontalo tiistaina 14.01.2014.


 

Valtiontalolla yllätysten päivä. Vielma voitti kiistan Valtiontalosta. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014. Kissa: Rasmus.


Amerikan raha saattaa pelastaa valtiontalon. Kaupunki häviää harvoin oikeudessa. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


 

"Sanoin jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa." Ahti Vielma. - "Meille oli täysin yllättävää, että päätös oli tällainen". Jyväskylän kiinteistöjohtaja Esko Eriksson. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


"Komissaarin mitat täyttävä henkilö". "Henna Virkkunen tähyää Eurooppaan. Hän julkisti ehdokkuutensa yhdessä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa." Keskisuomalainen lauantaina 25.1.2014.


 

Jyväskylä: Kaupunginteatteri (Kauppalopo). Kirkkopuisto (suunnitellun parkkihallin sisäänajoaukko, rakentamatta) Valtiontalo (huputettu) ja tyhjä tontti (parkkialue) ja Soneran toimistotalo (lohkaistu alkuan konserttitalolle suunnitellusta tontista). Maanantaina 27.01.2014.
Jyväskylän ohjelmistoa: "Kauppa-Lopo". Maanantaina 27.01.2014.SRV Keski-Suomen aluejohtaja Timo Kauppi. Ylen Keski-Suomen uutiset torstaina 23.01.2014. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna! 

Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä.

Sopimus kaupasta tehtiin vuonna 2007 kovin alhaisella hinnalla. Käytännössä kaupunki antoi keskustan arvokkaimman tontin ja sen vieressä olevan Valtiontalon, Aallon varhaistyön, ”ilmaiseksi” Ilpo Kokkilan omistamalle SRV rakennusyhtiölle. Kauppahinta oli 207 091 euroa. 

Tähän aikaan vaalirahoitus oli vielä alkuvaiheissa, sen tutkiminen, ja niinpä Jyväskylästä löytyi kokoomuksen ja Sdp:n muodostama enemmistö, joka siunasi tämän nyt törkeydeksi Korkeimman hallinto-oikeudenkin mielestä osoittautuneen kaupan. 

Eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma teki valituksen, joka harvinaista kyllä johti kaupunkilaisten kannalta suotuisaan lopputulokseen. ”lahjoitus” kumottiin. 

Historiaa hiukan: Aikoinaan silloinen eroraha-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli junailemassa tonttia joko SRV:lle tai jollekin toiselle rakennusliikkeelle ja tietenkin näitä hyötyjä sitten em. valtapuolueille. Kettunen onnistui hyväksyttämään funkkishuoltoaseman (Reimarin) purkamisen vuonna 2000 ja siinä tontti on yhä rakentamatta aivan kuin Helsingin Kalliossa pikkupoikana meillä oli naapurissa muutama tyhjä tontti sodan tuhojen (palojen) jäljiltä. Mehän käytimme niitä pelikenttinä. Tämä nykyinen pelikenttä on kohta 14 vuotta ollut rakentamattomana: autojen parkkipaikkana.

Tähän historiaan kuuluu, että jotta funkkishuoltoasema saatiin purettua, niin sille oli vakaa tarkoitus rakentaa konserttitalo.

Nykyinen kaupunginjohtaja Markku Andersson piti Ylen Keski-Suomen uutisissa pokkansa ja totesi vain, että kotiläksyt (sic!) pitää tehdä tulevaisuudessa paremmin.

Tilapalvelun johtaja Esko Eriksson tuntui olevan lehden kertomuksen mukaan hyvin hämmästynyt päätöksestä. Välillä tuntuu siltä, että Erikssonin pitäisi saada osa palkastaan rakennusliikkeiltä, niin innokkaasti hän on junaillut koulujen ja päiväkotien hävittämistä ihan keskustassa ja reuna-alueillakin mm. Säynätsalossa, joihin sitten on rakennettu tai ainakin suunniteltu rakentamista eri rakennusliikkeille vuorotellen. 

Uusin suoritus on 100 vuotiaan Jyväskylän lyseon lihoiksi laitto eli lahtaus. Erilaisten koulujärjestelyjen jälkeen lyseo ja sen TONTTI on palautunut kaupungille ilman koululaisia, jotka nyt ovat väliaikaisissa parakeissa vuosikausia!

Ahti Vielma ilmaisi hämmästyksensä sekä Keskisuomalainen-lehdessä että Suur-Jyväskylän lehdessä, jota Keskisuomalainen konserni julkaisee.

Keskisuomalaisessa: ”Vielma kertoo työskennelleensä vuosikymmeniä apulaiskaupunginjohtajana juuri tonttien myynnin parissa ja tuntevansa Valtiontalon kulmauksen kuin omat taskunsa.
- Sanoin heti jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa.
Vielman mukaan KHO:n päätös on kullanarvoinen Jyväskylän kaupungille, jonka päättäjät eivät ymmärtäneet kaupungin etua, vaan olivat lahjoittamassa arvotonttiaan pörssiyhtiölle.” (Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014).

Suur-Jyväskylän lehdessä: ”Ahti Vielma kertoo olleensa jo etukäteen varma korkeimman oikeuden ratkaisusta, Hän kuvailee Valtiontalon kauppaa järjettömimmäksi päätökseksi, jonka hän on tässä kaupungissa nähnyt.
- Sanoin jo esisopimusvaiheessa, että tämä on ihan järjetön juttu. Silloin minua ei kuunneltu. Nyt on mennyt yli kuusi vuotta ja tässä ollaan. Kauppahinta oli täysin käsittämätön. Toivoisin, että asianosaiset henkilöt kertoisivat avoimesti motiivit, miksi näin päätettiin tehdä, Vielma lataa.” (Suur-Jyväskylän Lehti 25.1.2014).

Turha toive. Keskisuomalainen ei halua asiaa selvittää, onhan se osa tätä liike-elämän ja poliittisten päättäjien korruptiota. Pääkirjoituksessaan se haluaa, että asia unohdetaan: ”Mutta nyt on KHO:n päätöksen myötä aika kääntää uusi lehti Valtiontalo-saagassa ja suunnata katseet eteenpäin.” Keskisuomalaisen päätoimittaja on Pekka Mervola.

Seuraavana päivänä oli sitten koko sivun levyinen juttu Jyväskylän kultalusikka Henna Virkkusesta, joka on "komissaariainesta". Olisihan sitä voinut kertoa, että Henna Virkkunen on ollut kokoomuksessa johtavassa asemassa päättämässä tästä Valtiontalonkin ”kaupasta” Ilpo Kokkilan SRV:lle.

Ylen Keski-Suomen uutiset täytti journalistisen tehtävänsä hyvin, Esitteli asian ja haastatteli molempia osapuolia, kaupunginjohtaja Markku Anderssonia ja SRV:n aluejohtaja Timo Kauppia.

JA sitten tärkein: Ylen toimittaja toteaa, että tällä päätöksellä tulee olemaan suuri merkitys myös Lyseon tontin myymisessä, jotenkin näin. Tallennus on tallennettu talteen.

Nettisanomat. Pertti Manninen maanantaina 2014-02-02 klo 23:50.


Arkisto 2000

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.
torstaina 1. kesäkuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.kuva: pertti manninen kesällä 1999


Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

nettisanomat.com, pertti manninen 01.06.00

harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan


"Reimarin talon purkamista nousi vastustamaan kaupungin valtuustossa Kaija-Leena Kaijaluoto (vihr.), jonka mielestä taloa ei saa purkaa, ennen kuin sen paikalle suunnitellun musiikki- ja taidekeskuksen rakentamisesta tehdään sitovat päätökset."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


Arkisto 2000

viikon kettunen

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Purkutuomio vahvistettiin silloin, kun musiikki- ja taidekeskuksen arkkitehtikilpailu ratkaistiin."

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." 

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/
viikonkettunen.htm
Arkistosta


edellinen - - seuraava
Tiistai 2014-09-30 - N:o 34

"Talvivaaran mannekiini. Osa 2"
Yle: Katainen nousee superkomissaariksi - Iltalehti
Mulkuton komissaari - Viikkosanomat-blogi Lue! -

Iltalehti.fi tiistai 30.09.2014

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014093018707721_uu.shtml?ref=hakemisto


OSA 1 JULKAISTU NETTISANOMISSA LOKAKUUSSA 2013, JOSSA MYÖS AIKAISEMPIA ASIOITA:

Lokakuu 2013. Talvivaaran mannekiinit. 

"Outovaaran Nikkeli. - Se on afääreitten afääri, usko pois."


Ilta-Sanomat. Suomi. Maanantai 2012-11-12.

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö omistaa siivun Talvivaaran kaivosyhtiöstä.
...
Presidentiksi tultuaan Niinistö on ottanut myös julkisuudessa kantaa Talvivaaran tilanteeseen.
Huhtikuussa Niinistö totesi Kalevalle, ettei pohjoisen kaivoshankkeiden valvontaa ole tarpeen lisätä, ja että alan lainsäädäntö on ajantasalla. Hän kertoi tuolloin näkevänsä kaivosteollisuuden "uutena Nokiana".
...
Näin ei voi jatkua. Toimintavarmuus täytyy nostaa aivan eri sfääreihin."
Ilta-Sanomat. Suomi. Johannes Kotkavirta. Maanantai 2012-11-12.


"Lehtomäen perheen osakesijoitus kutistuu". Ilta-Sanomat. Suomi. Maanantai 2012-11-12.

"Ex-ympäristöministeri kansanedustaja Paula Lehtomäki (kesk) perheineen on pahasti pakkasella Talvivaara-sijoituksissaan.
..
- Minä toivon, että kaikki suomalaiset, jotka sijoittavat eri kohteisiin huomiovat myös siinä olevan riskin. On hyvä asia, että meillä on joku yhtiö kotimaisessakin omistuksessa.
- Ensisijaisen tärkeää on, että ympäristöpuoli saadaan siellä kunnolliselle tolalle. Sydämeltäni kainuulaisena toivon, että tuhatkunta kainuulaista saa leivän kestävälle tavalla jatkossakin Talvivaarasta, Lehtömäki sanoi."
Ilta-Sanomat. Suomi. Mika Lehto. Maanantai 2012-11-12.


Arkisto 2009:

 

Kuva:
"Matti, Merikukka ja keskusta". Ilta-Sanomat tiistai 2008-05-27. Vaalirahoitus. Meri-Kukka Forsius vahvistaa IS:lle: Keskustasta oli suosiiteltu minua. Kuva: Laukaa. Café Laukaa. Tiistai 2008-05-27 klo 08:59. Pertti Manninen.


Uutiset. Seuraa netissä. Tuleeko Kyösti Kakkosesta vuorineuvos?

http://www.nettisanomat.com/2009/09/20/etusivu.htm

Presidentti Niinistö hankki lisää Talvivaaraa. (2012).
Lehtomäen perheen osakesijoitus kutistuu. (2012).Ilta-Sanomat. Suomi. Johannes Kotkavirta. Maanantai 2012-11-12.
Ilta-Sanomat. Suomi. Mika Lehto. Maanantai 2012-11-12.Kommentti:
 Ei tullut Kyösti Kakkosestavuorineuvosta, vaikka arvovaltaisien ehdottajien joukossa oli mm. Sauli Niinistö. 

Nyt jälleen nykyinen presidentti veikkasi väärää hevosta ja joutui peruuttamaan toimitusjohtaja Pekka Perän kutsun Linnan Itsenäisyyspäivän juhliin!

Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2012-11-29 22:54.

Outovaara-kuva elokuvasta "Jos ois valtaa"(Ohjannut Yrjö Nortia 1941. mm. Aku Korhonen)

http://www.nettisanomat.com/
2012/11/29/etusivu.htmTiistai 2014-08-12 - N:o 30

Haglund: Venäjän humanitaarinen apu epäilyttää - Iltalehti
Harkimo - Paska perintö - Iltalehti Lue! Rinne tyrmistyi Lue!
Huussi roihusi moottoritiellä. Kuva
"Demokratian peräsuoli" Lue!
Kummola - Nimi viittaa suoraan rikollisjoukkoon Lue!

Nettisanomat

Suomalais-venäläistä koskenlaskua.
 

Suomalais-venäläistä koskenlaskua.

Presidentti Sauli Niinistö: "Olemme olleet solidaarisia, olemme olleet yhteisissä päätöksissä mukana. Ja olemme kärsimässä enemmän kuin EU-maat keskimäärin."
Valion toimitusjohtaja Pekka Laaksonen: "Lyhyellä tähtäimellä tulee turpiin niin kuin suomeksi sanotaan."
Iltalehti perjantaina 08.08.2014. Niinistö: "Olemme kylmän sodan porteilla" - Putinin kauppasota iski.
Osa Iltalehden etusivusta klo 16:54 Laukaan Sataman kahvilassa ja osa Valion juustorekasta Jyväskylässä 4-tien yläpuolella klo 09:43. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Kesäkuussa 2010Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

LINKKI JOKA ETUSIVULLE! (16.01.2016)

Sivun alkuun!